Sider
▼
tirsdag den 28. august 2012
Svensk pølserett
Svensk pølserett er en riktig kjent gryterett i Danmark. Dog, selv om navnet sier den er mere svensk, så vil du ikke finne den i Sverige!
Navnet menes å stamme fra noen danskere der var på leirskole i Sverige, og lagde en koksammenrett av de siste restene og derav navnet; En rett med pølser i Sverige, men helt sikker er man jo aldri:)
Uansett hvor den kommer fra, så det er en hurtig rett å blande sammen, spesielt om man har litt kokte poteter i kjøleskapet!
For mat til 3-4 trenger du:
2 løk
2 ss smør
500 g pølser
3 ts paprikapulver
750 g kokte poteter
70 g tomatpure
ca 3 dl melk
Salt
Pepper
Gressløk som topping
Start med å finhakke løken, og svitse den lett i smørret.
Skjær pølsene opp i skiver, og tilsett dem oppi løken sammen med paprikapulveret.
La det steks til pølsene har fått en god stekeskorpe.
Så skal resten oppi! Skjær potetene opp i mindre biter, og ha det oppi sammen med tomatpure, melk, salt og pepper.
La det koke inn i 15 minutter, imens du rører om engang iblant!
Topp med litt gressløk på toppen, og server:)
Fikk servert noe lignende i Ungarn.
SvarSletTror ikke det er en helt unik rett nei, det er bare dette navnet den går under i Danmark;)
SletDen er kjempegod!!��
SvarSletDet er det helt bestemt!
Slet