lørdag den 10. januar 2015

Tynn pizzabund av blomkål og grillost


Etter at jeg har startet med å spise LCHF, har ett av problemene vært å finne alternativer til det vi "pleier" å spise - blant annet pizza! Jeg har prøvd flere gange, og har endt op med to favoritter - hvor denne så er en av dem :)
Trikset her er å lage TO bunder som fyller nesten hele platene, og ikke en som man umiddelbart kan tro. Lager man kun en bund, vil den bli litt.. vått... Og knap så pizza-aktig!

For 2 pizzabunde (nok mat til 3-4, alt etter topping og tilbehør)

1/2 blomkålshode
100 g grillost
1 egg
Litt salt
1-2 ss pofiber - til fin konsistens
Litt oregano
Evt: litt chilikrydder

Start med å tenne ovnen på 200 grader, og finn frem en foodprocesser.
Del blomkål og ost opp i mindre biter, og ha dem opp i foodprocesseren. Blendes godt.
Tilsett resten av ingrediensene, og bland videre, til du har en våt og litt sjasket deig.

Fordel deigen ut på to stykker bakepapir, og spre det så godt ut du kan. Et tips kan være et ekstra bakepapir over, eller fukte hendene jevnlig med vann imens du presser det ut.

Stekes i 13-17 minutter, til de har fått litt farge i kantene, som du kan se på det øverste bilde. Om du skal lage pizza av det med en gang, kan de godt få litt mindre.

Topp det hele med pizzafyld som du pleier, og gi det en tur med i ovnen til osten er smeltet.

Som du kan se, blir den litt mørk  kanten, men det gjør ikke det store.

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...