Kokte gulerøtter kan være litt... kjedelig... Ihvertfall om du spør meg;) Spesielt om du koker dem så mye at de mister all konsistens! Men for et par uker siden kom jeg over Heston Blumenthal's måte å koke dem på, nemlig i smør... Og gjett om det var en suksess! De ble perfekte, gode og myke, og sinnsykt søte! I løpet av de siste ukene har det faktisk blitt gulerøtter på denne måten fire ganger, og det blir ihvertfall ikke den siste gangen heller!
Du trenger, for 4;
50 g smør
5 store gulerøtter
2 ts sukker
Start med å skrelle gulerøttene, og skjær dem i skiver eller staver av ca 1 cm tykkelse. Om du ønsker at det skal gå litt fortere, skjærer du dem bare enda mindre opp.
Ha det hele i en gryte, kom smør og sukker oppi og smelt det på mellom varme. Ha på lokk, og la det småkoke i 20-40 minutter, alt etter størrelsen på gulerøttene. Røres av og til, og sjekkes med jevne mellomrom om de er ferdig.
Serveres som "normale" kokte gulerøtter
To te-skjeer med sukker, og mine "hater-alle-former-for-grønnsaker"-barn spiser gulrøtter, smatter høylydt og mener det smaker godteri..
SvarSletInnertier! Takk!!
deilig - får helt lyst til å lage det igjen nå!
Slet