Finn frem;
- 150g smør
- 2 dl sukker
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget)
- 1 ts kanel
- 4 dl hvetemel
- 2 godt modne bananer (jo mere modne, jo søtere er de)
- 100-150g mørk sjokolade (kan gjerne bruke nøtter, mandler, rosiner etc også her, men helst ikke mer enn en total 150g)
Du starter med å røre smør og sukker hvitt, gjerne med hjelp av en kjøkkenmaskin (men det er også fullt mulig å gjøre det for hånd!)
Når det er godt og hvitt, tilsetter du eggene, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og rører det godt inn.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUXSO75ApiKt4-L0dqYRFY_hbSzrBf1DTbxku8HUNSxsa9_5ZgLW_PF8cHw57aLazUoPsKDP6vPsSKeBk_XIYCDCpuyxC5wsOInhs4MPpOtzMiqAYU-Pc3c0nN1TsFOE_d8ZihhlSCdxN_/s320/IMG_0312.jpg)
Sjokoladen hakkes, hvor groft du vil ha det, bestemmer du selv, og røres i helt til slutt.
Når du har fått en fin og jevn masse, heller du det hele opp i en liten brødform (enten smurt godt med smør, eller med et bakepapir oppi), og sette den inn i en forvarmet oven på 175grader i ca 45minutter.
Husk å sjekke din egen ovn frem, da det er veldig forskjeller på stekeevener. Stikk den på slutten for å være sikker på at den er gjennomstekt.
Spises som den er, eller serveres med vaniljeis!
Enjoy :)
Ser godt ut!
SvarSletSkal smøren være smeltet eller på romtemperatur?
Smørret skal ikke smeltes - men det kan med stor fordel ha romtemperatur (eller ihvertfall ikke helt kjøleskapskaldt), spesielt om det skal piskes i hånden, og ikke på en maskin.
SvarSletDenne deigen ble veldig tørr. Tilsatte ca 1 dl melk. Resultatet ble nydelig!
SvarSletJa, den er ikke den mest våte røren. Men det har også mye å si hvor "klissete" bananer du bruker - de tisletter jo betrakelig av det våte om de er veldig klissete
SletTilsetter alltid et ekstra egg. Bruker 3 godt modne bananer. Deigen blir helt perfekt. Super godt!��
SletGule bananer er for faste og tørre. Eg bruker overmodne bananer. Dei gir meir enn nok væske. Og så er det ein fin måte å "bruke opp" gammal mat. Det samme gjeld eplekake og eplepai. Dei rynkete og forslåtte eplene er dei beste i kaker og terter.
SletHei Trine!
SvarSletHvilken rille skal kaken stå på?
Mvh Anna Ø
Hei - jeg pleier å sette den i midten
SletNydelig kake. Mine venninner, som ikke normalt er kakespisere, forsynte seg 2 ganger.
SvarSlet