onsdag den 15. august 2012

Falsk Carbonara (Pasta Carbonara uten egg)



Pasta, fløte, bacon og ost. Dette er grunnlaget for denne falske carbonara her i hus. Den blir ofte røret sammen ut egg, men syntes ikke det gjør det store. Velger dog å kalde den falsk for å ikke fornærme noen!

Denne retten, eller variasjoner av den, var det vi fikk å spise både titt og ofte når jeg arbeidet i en kjøkken tidligere. Hurtig mat, spesielt når man arbeider i et italiensk kjøkken med slike råvarer rundt seg hele tiden.

Denne varianten inneholder litt champignon, noe som er med til å gi den litt mere fylde i mage (som faktisk ikke riktig er nødvendig med tanke på all den bacon, fløte og ost du finner i maten, men jeg kan altså godt li champignon)

For litt mye mat for 3 personer trenger du:
300 g bacon
2-3 håndfuller champignon i skiver
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1-2 dl fløte
(Salt)
Pepper
Oregano
1 pk frisk pasta
Friskrevet parmesan, masser av det


Start med å koke opp pasta etter anvisning på pakken, og sett det til sides. Vi brukte fullkorns lunguine denne gangen, det fungerte utmerket!


Pill og skjær løken opp i mindre biter, vi valgte så skiver denne gangen, men våres løk var heller ikke veldig stor.
Skjær baconet opp i skiver om du ikke bruker noe som kommer ferdig i mindre biter.
Champignonen var som sagt ferdig skiveskåret her denne gangen, men om du bruker hele stykker, deler du den selvfølgelig bare opp i mindre biter.
Hvitløken finhakkes.


Når det hele er godt og stekt og blandet, tilsetter du litt mer krydderier, og bland det godt inn


Hell fløten oppi. Hvor mye % velger du selv, men vi bruker ofte fullfet kremfløte. Syntes ikke det er der man skal prøve å spare!


Så blander du den ferdigkokte pasta i, sammen med fløten. Smak eventuelt til med krydderiene.

Ha over masser av friskrevet parmesan når den serveret, og nyt middagen!



1 kommentar:

  1. Har laget denne et par ganger, og den er like god hver gang 😊

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...