Pasta, fløte, bacon og ost. Dette er grunnlaget for denne falske carbonara her i hus. Den blir ofte røret sammen ut egg, men syntes ikke det gjør det store. Velger dog å kalde den falsk for å ikke fornærme noen!
Denne retten, eller variasjoner av den, var det vi fikk å spise både titt og ofte når jeg arbeidet i en kjøkken tidligere. Hurtig mat, spesielt når man arbeider i et italiensk kjøkken med slike råvarer rundt seg hele tiden.
Denne varianten inneholder litt champignon, noe som er med til å gi den litt mere fylde i mage (som faktisk ikke riktig er nødvendig med tanke på all den bacon, fløte og ost du finner i maten, men jeg kan altså godt li champignon)
For litt mye mat for 3 personer trenger du:
300 g bacon
2-3 håndfuller champignon i skiver
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1-2 dl fløte
(Salt)
Pepper
Oregano
1 pk frisk pasta
Friskrevet parmesan, masser av det
Start med å koke opp pasta etter anvisning på pakken, og sett det til sides. Vi brukte fullkorns lunguine denne gangen, det fungerte utmerket!
Pill og skjær løken opp i mindre biter, vi valgte så skiver denne gangen, men våres løk var heller ikke veldig stor.
Skjær baconet opp i skiver om du ikke bruker noe som kommer ferdig i mindre biter.
Champignonen var som sagt ferdig skiveskåret her denne gangen, men om du bruker hele stykker, deler du den selvfølgelig bare opp i mindre biter.
Hvitløken finhakkes.
Når det hele er godt og stekt og blandet, tilsetter du litt mer krydderier, og bland det godt inn
Hell fløten oppi. Hvor mye % velger du selv, men vi bruker ofte fullfet kremfløte. Syntes ikke det er der man skal prøve å spare!
Så blander du den ferdigkokte pasta i, sammen med fløten. Smak eventuelt til med krydderiene.
Ha over masser av friskrevet parmesan når den serveret, og nyt middagen!
Har laget denne et par ganger, og den er like god hver gang 😊
SvarSlet