Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 20. april 2014
Tandoorikrydder uten salt
Hva gjør man når man har SÅ lyst på tandoori, men slett ikke eier krydderet? Eller, det man egentlig har lyst på er tandooripakken fra Toro - som jeg fremdeles ikke selv har klart å gjennskape smaken fra. Men den selges ikke her i Danmark, såeh..
Nå, så måtte jeg da lage noe selv. Det ble ikke helt som jeg forventet - men slett ikke galt. Tilføy eventuelt litt salt for å slippe å salte kjøttet i tillegg... Og smør det med olje først så det vil henge sammen. Men alt i alt - et meget godt krydder!
For krydder nok til spyd av 3-4 kyllingfileter og saus trenger du:
1 ts koriander
2 ts spisskummen
1,5 ts gurkemeie
2 ts hvitløkpulver
1 ts ingefær
2 ts Mango curry (eller bare litt karri + noe søtt krydder du har, fx mango eller mynte)
2 ts paprika
1 ts chilipulver
Bland alle ingrediensene godt sammen, og det er så det. Oppbevares i en tett beholder om det ikke skal brukes med en gang.
Det smaker enda bedre av å bli ristet litt på en varm og tørr panne før bruk.
Etiketter:
Chilipulver,
Gurkemeie,
Hvitløkpulver,
Ingefær,
karry,
Koriander,
Krydder,
Mango Curry,
Paprika,
Spisskummen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar