fredag den 14. december 2012

Pangasius i fløtesaus med bacon og sitron


Dette var en overraskendes frisk og smakfull fiskerett jeg falt over på NewyorkerByHeart for et stykke tid siden. Bacon og hvit fisk pleier ofte å passe godt sammen, ihvertfall når jeg lager det;) Og fløtesaus og pasta. Men sitronen, det var en ny vri! Det gav en helt ny friskhet over en rett der ellers kan bli litt tung i det (selv om det heller ikke er så galt i seg selv:p)
Både jeg og lillepiken var ihvertfall fornøyde, og denne retten blir helt sikkert laget igjen på en eller annen måte!

For tre porsjoner trenger du;
Pasta - i den mengde du nå spiser
140 g bacon
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 gulerot
2 pangasiusfileter
2,5 dl fløte
1 sitron - skrellet + saften fra 1/2 sitron
Salt
Pepper
Evt litt baconfett


Start med å sette pasta over til å koke som du ellers pleier å gjøre, før du går igang med resten.

Start med å duppe fiskefiletene tørre, og del dem i to/tre stykker, alt etter hvor store stykkene er. Strø litt salt, pepper sitronskrall, og la dem ligge der imens du går videre med andre ting.

Skjær baconet opp i strimlet, og stek det godt på en varm panne. Når baconet er stekt, tar du det av pannen (men lar fettet bli igjen) og legg det til sides.

Skjær løk, hvitløk og gulerot opp i terninger, og stek det i baconfettet. Tilsett eventuelt litt ekstra baconfett om det ikke er nok fett igjen på pannen.


Ha pangasiusfiletene opp i panne, og dekk til med fløte. La det simre i 3-5 minutter.

Tilsett saften fra 1/2 sitron, og smak til med salt og pepper.

Ha det hele på en tallerken, dryss litt frisk persille over, og nyt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...