Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 23. september 2013
Grillet andelår og grillede grønnsaker
Jeg gir meg ikke på det der med grilling, selv om været (og kjæresten) ikke alltid er helt enige. Tror overdekket terrasse står høyt på ønskelisten, ihvertfall her om høst-vinteren.
Denne middagen hadde jeg og lillepiken tidligere i sommer - det er derfor lyset er så fint;)
For middag for 2 trenger du:
2 andelår
Salt
Pepper
4-5 cherrytomater
1/2 brokkoli
4-5 vårløk
1/2 squash
Olivenolje
Salt
Pepper
Start med å skjære opp brokkolien, og kok opp litt lettsaltet vann. Når vannet koker, har du brokkoli opp i vannet, og lar den trekke omtrent 1 minutt.
Hell vannet fra, og legg brokkolien på et fat sammen med vårløk og squash i skiver. Dryss over med olje, salt og pepper, og la de trekke et stykke tid imens du gjør andelårene klare.
Gni andelårene godt inn med salt og pepper, og tenn opp for fullt på grillen. Brun dem av på høy varme.
Skru litt ned for varmen, og stek dem til de er gjennomstekte. Ved rundt 200 grader skal de ha ca 20 minutter - mine skulle ihvertfall;)
Når kjøttet har stekt i ca 10 minutter, har du grønnsakene på. Vend dem lett underveis.
Skjær tomatene opp i skiver, og server det hele på en tallerken til slutt;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar