Mamma sitt goooode focaccia brød!
Deig:
30g gjær
6 dl lunkent vann
800g hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
Pynt:
- Rosmarin
- Hvitløk
- Maldonsalt
Bland hele deigen sammen i en kjøkkenmaskin til den har fått en fin og glatt konsistens. Dette er en veldig klissete deig, så jo mer du kan unngå å ta i den, jo bedre.
Smør en liten langpanne (ca 25x35cm) med olje, og ha deigen oppi.
Dekk den til med film/rent kjøkkenhåndkle, og la den heve i 30 - 45 minutter.
Når den er ferdig hevet, lager du små fingerhull i deigen, og smører den godt inn med olje, rosmarin, hvitløk og maldonsalt.
Stekes i en forvarmet oven ved 250 grader i ca 20-30min, til den har fått en fin og gylden farge. Her er du nødt til å følge med på din egen ovn, for det er så veldig forskjellig hvordan resultatet blir.
Rutes opp i passende stykker før det skal spises.
Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar