mandag den 13. januar 2014

Mørbrad med sjampinjong i fløtesaus


Her i Danmark er mørbrad med sjampinjong ofte å finne på et julefrokostbord, selv om jeg ikke selv helt ser forbindelsen. Men på den annen side har jeg hatt helt sinnsykt lyst på det siden slutten av november, og INGEN av de frokostene jeg har vært til har servert det, må jeg jo gjøre noe med det selv;)

En svinemørbrad, eller svinefilet er forholdsvis rimelig kjøtt her, og meget anvennelig, så det blir spist både titt og ofte, i forskjellig form. Dette var en ganske så simpel utgave, men med MASSER av smak. Prøv den. Helt klart!


For middag til 4 trenger du:


8-10 poteter
Olje
Salt

1/2 blomkål
2-3 håndfuller edamamebønner/soyabønner

1 mørbrad
Smør
Olje
Salt
Pepper
200-300 g sjampinjonger
2-3 ss soya
2,5 dl melk/fløte (gjerne blanding)
1-2 løk

Start med å skjære potetene i tynne skiver, og venn dem i en blanding av salt og olje. Stekes ved 200 grader i rundt 30-40 minutter, til de er gode og sprø.

Del blomkålen opp i mindre biter, og kok den i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skyll den så i iskaldt vann. Vend de smuttede (eller ferdigrensede) soyabønnene i dem.

Skjær sjampinjongene opp i mindre og tynnere skiver, og stek dem i litt olje med litt salt på i en egen panne. Legg dem til sides når de er ferdigstekte.
Rens mørbraden, og skjær den opp i små, tykke skiver.
Dryss litt salt og pepper over, og stek dem i en blanding av olje og smør på en annen panne. Når de er ferdigstekt, legger du den til sides.
Hell soya over, og fres det godt før du heller fløte-melk blandingen over. La blandingen koke opp og tykne litt. Bland kjøttet og sjampinjongen i helt til slutt.

Løket stekes blødt i masser av smør på en annen panne (kanskje den du stekte sjampinjongene i når du er ferdig der)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...