Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 23. januar 2014
Boller med en supperest
Ny uke - ny restemiddag, eller hva? Supperester er noe av det kjedeligste jeg vet! Spesielt blendende supper, som også er det vi som oftest har rester av. Vet ikke hvorfor det er noe annet med buljongsupper.
Uansett, godt smakte det, og det blir klart en måte å bruke eventuelle supperester opp neste gang!
For 8-9 boller trenger du:
3,5 dl supperester
300 g hvetemel
1,5 dl havregryn
1/2 pk gjær
Evt litt salt om usaltet suppe
Rør deigen hurtig sammen, og juster eventuelt med litt mere tørt eller vått om den er helt forferdelig å jobbe med. Men den skal altså være litt klissete!
La deigen heve under et lokk eller kjøkkenhåndkle en times tid, før du "smutter" dem ned på en bakepapirkledd langpanne med to skjeer. La dem så heve i rundt 30 minutter.
Stekes ved 200 grader i rudnt 12-15 minutter, til bunden er fast og sprød.
Spises som du nå ellers spiser boller;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar