søndag den 2. februar 2014

Sjokolademuffin uten mel, sukker og smør


Lillepiken har utrykt store ønsker om å ha med seg kake i til bursdagfesten (i mai!!) i barnehagen i år - og så skal det tenkes litt kreativt. Det er nemlig en null-sukker-politikk de kjører med der;) Denne har nok liiiiitt i overkant med honning (man må gjerne bruke litt av det nemlig;)) til at det ville være en godkjent kake der i huset, men morsomt var det å lage likevel. Og den smakte som riktig kake!
Jeg syntes den smaker best kjøleskapskald, mens lillepiken var mest glad for den når den var nybakt. Men den ryker ned - fort - uansett!
Den kan sagtens serveres som "riktig" kake, men så ville jeg nok ha litt frosting eller krem på. Eller behold den som den er, og nyt en (forholdsvis) sund matpakkesnack!


For 9 store muffins, eller 10-12 "normale" trenger du:

2,5 dl mandelsmør
0,75 dl honning
1,5 moden banan
1 avocado
2 egg
1 dl kakao
Frisk vanilje (fra en twister)
1,5 ts bakepulver

Start med å blande mandelsmørret og honning, og sett det til sides.

Ha resten av ingrediensene opp i en piskebolle, og bland/pisk det hele sammen til det er blitt godt og luftig. Det kan nok hjelpe litt å knuse banan og avocado på forhånd, men det er slett ikke nødvendig.

Bland de to delene godt sammen med en slikkepott, og fordel massen i 9-12 muffinsformer. Jeg anbefaler dem av silikon eller metall - eller i det minste et dobbelt lag med papir, for disse kan bli litt fettet.

Stekes ved 180 grader i 18-22 minutter, følg med på slutten av steketiden. Avkjøles på en rist.

De egner seg godt til frysning, hvor du kan ta opp en om morgenen, og så skulle den være klar til matpakkespisning. Ellers syntes jeg, som nevnt tidligere, at de smaker veldig godt ved kjøleskapstemperatur!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...