Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 18. august 2013
Grønt til fond
Dette er nå sånnsett ikke en oppskrift, men heller et lite tips.
Jeg lager fond ihvertfall en gang iblant; og i stedet for å bruke *nye* gulerøtter og *ny* fennikel for å få smakene fra dem, har jeg det siste halve års tid gjort det på denne måten i stedet for.
I posen min ender det (som oftest) opp litt gulerøtter, topper og bunder, samt litt persillestenger og fennikeltopper. Selleri-ender er også noe som passer seg fint å fryse ned i posen!
Så - i stedet for å kaste ut alle de små bitene du ellers ikke vet hva du skal bruke til - putt dem opp i en pose, frys det nå, og bruk det når du skal lage fond!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kjempegod ide :-)
SvarSletDet er jo ikke alle som har høner eller hjemmekompost der skal "dyrkes" - så noe må man da finne på;)
Slet