onsdag den 23. april 2014

Hjemmelaget HaPå


En ting jeg godt kan savne her i Danmark, er HaPå. Og jeg er altså litt for nærig til å betale de formuene det koster for å kjøpe det noenlune tilsvarende. Vi spiser det jo ALTFOR fort til det her i  hus!
Så er det deilig at kan så lett kan lage det selv, selvom det altså tar litt tid. Men det er mye "død" tid, hvor du slett ikke skal gjøre det store, utover å kikke etter om du har nok vann i gryten.
Vi valgte å gå for konsistensen til HaPå, så den ble også kokt etter det.
For en pen omgang karamel trenger du:

1 boks kondenseret melk
Evt: litt salt

Fjern etiketten fra boksen, og ha den opp i en gryte. (altså hele boksen, uten å åpne den og greier). Fyll gryten godt opp med vann, så boksen er godt dekket, og vell så det.
Kok opp vannet med boksen i, og skru så ned for varmen. La den nå stå i rundt 3 timer og småputre.
Ta gryten vekk fra varmen, og la boksen bli i vannet i rundt 30 minutter mere, til du sikkert kan fjerne den uten å brenne deg altfor mye.
La en kjøle ned ytterligere en-to timers tid.

Nytes lun som den er, og oppbevares i en tett boks i kjøleskap - hvor den kan holde seg opp til rundt tre uker. Om du ønsker litt salt i den, vender du en knp full inn før den kommer i kjøleskap

(Ønsker du en mere kremete og knapp på HaPå aktig konsistens, så ta den vekk far varmen etter to timer)

1 kommentar:

  1. Du kan kjøpe sånn allerede kokt:) der skal stå Caramel på etiketten. Som f.e.
    http://65.media.tumblr.com/tumblr_m4r8jt4E8d1qiwoc6.jpg
    eller
    http://img.photobucket.com/albums/v622/hotstepher/food/grandmas77th044.jpg
    http://www.skandinavijosprekyba.lt/images/shop/product_images/3156/regular_foto-112-600x600.jpg

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...