mandag den 28. maj 2012

Butterdeigtærte med kylling i smøreostDeilig og smakfull tærte til sommervarmen! Her hjemme ble den serveret en lille smule lun ifølge med vannmelonsalaten jeg postet igår. Ikke en smule igjen da vi var ferdige!

For en liten tærte (vi laget den i en 24" form for at den ikke skulle miste fasongen trenger du:
200g kylling
1 pakke ferdig butterdeig
1 bundt gressløk
6 soltørrede tomater
1 liten løk
1 pakke smøreost, gjerne med krydder i


Start med å ta butterdeigen ut av kjøleskapet og sett ovnen til å varme opp til 200 grader. Butterdeigen skal helst stå 10 minutter før du kan begynne å leke med den, så det passer fint.


Start med å skjære kyllingen opp i mindre stykker, og brun den lett i litt olje i en varm stekepanne. Når de har fått litt farge, setter du dem til siden, og går videre.


Hakk gressløken fint


Hakk løken fint


Hakk tomatene fint


Denne osten ble brukt... (Og jeg kan ikke finne ut av å rotere bildet!) 
Bre butterdeigen ut over formen (du trenger dog ikke formen... men det er mindre sannsynlig den ikke faller ut om du gjør på denne måten. Og HUSK å smøre formen... Hvis ikke sitter den godt fast (det gjorde min).


Bland kylling, løk, gressløk, smøreost og tomater godt sammen, og ha det oppi formen. Trykk det flatt, så fyllet er jevnt fordelt.


Dra lokket godt over, og klapp det sammen, så du får en slags pakke...


20 minutter i ovnen ved 200 grader, og den skal se slik ut. Butterdeigen skal være deilig og sprø om du "banker" litt på den.

Serveres med litt deilig frisk salat til, og nytes!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...