onsdag den 9. maj 2012

Sandwich med engelsk bøf og tomatsalat



Enkel og hurtig middag, det er supert, ihvertfall engang i blant. Her i Århus kan man ofte få noen små engelske bøffer til en 10er engang iblant, hvilket er en ok pris for oksekjøtt i den formen. Kjøttet er ikke det aller fineste, og man skal av og til lete litt for å finne ok stykker kjøtt
Engelsk bøf blir også lett seig når du steker den, så du skal passe litt på hvor mye du gir den. Skjært opp i skiver som den blir brukt her, kan du unskyldes en lille smule om den får litt for mye.

For tre sultne personer trenger du:
Et stk godt brød, vi brukte dette langpannebrødet
250g engelsk bøf, vi brukte 2 stk av 125g hver
Tomatsalat
Babymix salat
Rødløk
Ravigotti saus

Ha litt olie i stekepanden, og varm den godt opp. Pepre kjøttet, og svits det hurtig for å få en stekeskorpe i den varme panna. Ha i litt smør, og stek det til ønsket farge (Vi liker våres godt stekt).
Ha den til side, la den hvile litt, og skjær den opp i strimler.

Hakk løket fint, og sett det til sides.

Babymix salaten skyller du godt i kaldt vann, og setter den også til sides.

Tomatsalaten fant jeg meget inspirasjon på til internettet, skrev den ned, men kan jo ikke huske hvor jeg fant den... Gi gjerne beskjed om du vet det!
1 tomat
1 rødløk
1/2 ts grovt pepper
1/2 ts salt
1 ss rød vineddike
2 ss olivenolje

Hakk løk og tomat fint, og rør det hele godt sammen.

Så er det bare å skjære noen skiver brød, sette det hele frem på bordet, og la folk forsyne seg selv!

Bon Appétit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...