torsdag den 3. maj 2012

Pasta med laks og asparges


Mmm... Laks, asparges... Jeg kan RIKTIG godt li' asparges, og spiser det nesten litt for mye når den er i sesong (og også utenom når fristelsen blir for stor, selv om det ikke er helt det samme!) Kjæresten deler dog ikke min begeistring, så derfor er det også ok med asparges som tilbehør, og ikke en rett i seg selv til tider.
Dette er dog ikke en slik rett!

For 2 sultne personer trenger du:
175g båndpasta, jeg brukte fettucine
2 laksefileter
Salt, gjerne maldon
Grovt pepper
1/2 bundt grønne asparges (rundt regnet sier man at 1 bundt er ca 250 gram)
1/2 dl hvitvin
Litt dild
1 (liten) SS olivenoljeStart med å sette vannet over å koke til pasta, og føl anvisninger på pakken hvordan det skal gjøres. Vannet må gjerne være litt salt.


Dryss laksefiletene inn med litt salt og pepper, og stek dem gjennomstekt, ca 4 minutter på hver side i en varm panne med litt olje i. Legge dem til å kjøle en lille smule ned på en tallerken når de er ferdige.

Fjern den harde biten i bunden av aspargesen, og skjær resten opp i mindre biter av 2-3 cm lange (gjerne litt penere enn mine)
Sauter aspargesen et par minutter i olivenoljen.
Ha oppi hvitvinen, og kok opp.Ha pasta oppi gryten sammen med aspargesblandingen, og rør godt rundt. Smak eventuelt till med litt salt.Del/brekk opp laksen i mindre stykker og fordel det pent over pastaen.

Dryss (godt) med dild på, og server straks!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...