Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 9. maj 2012
Pølsehorn med rømme
Som sagt, så lovet, her kommer oppskriften vi bruker på pølsehorn.
Disse pølsehornene er riktig riktig fete i seg, så de passer best å spise når de er ferske, men de kan jo så klart spises senere også;)
For 24 stk trenger du:
50g gjær
1 dl vann
2 dl rømme
400 + 25gram hvetemel
1 ts salt
100g smør
1 egg
8 store pølser, eller 12 mindre
Sennep
Evt ketchup
Rør ut gjæren i litt lunkent vann.
Tilsett rømmen, og rør den godt inn.
Ha 400gram av melet i en skål, og smuldre smørret ggodt inn.
Tilsett saltet, bland det inn, og så tilsetter du gjærvannet.
Ha i egget, og bland det godt sammen.
Tilsett litt mer mel om du syntes deigen trenger litt mer, det skal være en god og smidig deig.
Dekk med film, og la deigen heve i 30 minutter.
Når deigen har hevet, deler du den i tre.
Kjevle hver del ut i en jevn, litt stor sirkel, og del den så opp i 8 deler, som vist på bildet.
Her har du i sennep og ketchup om du ønsker det, men kun en liten "dæsj".
Vi brukte kun sennep denne gangen.
Del pølsene i to/tre alt etter hvor mange pølser du bruker, og legg den over i sennep/ketchupen.
Rull dem sammen til små horn, pensle dem eventuelt med litt melk.
La dem etterheve en liten smule, imens du varmer opp ovnen til 225 grader (eller 200grader på varmluft)
Stekes i ca 10 minutter, til de er lett gyldne.
Nytes som de er, eller med litt ketchup/sennep/karryketchup/remoulade til!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar