tirsdag den 15. maj 2012

Alaskasei rullet i bacon med pasta og fløtesaus med vårløk


Når kjæresten (der ikke spiser fisk) ikke er hjemme, kan vi to andre godt finne på å kose oss litt med litt fisk! Valget denne gangen falt på noe alaskesei jeg hadde liggende, og med en god saus og bacon til, ble det en topp middag!

For fisk for to trenger du:
2-3 alaskaseifileter, alt etter hvor store de er
4-6 (2 skiver pr filet) bacon
Pepper
Litt smør til steking

Start med å duppe fisken tør, og ha litt pepper på den.
Rull baconskivene rundt om fisken, pass på å prøve å "lime" skøtene sammen.
Legg en liten smørklatt i stekepanden, og la det bare ligge litt (uten å tenne for resten) før du gjør resten av tingene klare.

Jeg brukte bare koke penne som tilbehør her, de fikk dog ligge litt for lenge i vann grunnet uforusette hendelser på veien! Så konsistensen på pastaen kunne været litt bedre!



For sausen var jeg så heldig å finne litt vårløk i fryseren, så sausen ble selvfølgelig baseret på det!
For saus for 2 trenger du:
Olje, til bunden av gryten
3 fedd hvitløk
1 liten løk
1 grønnsaksbuljongterning
1,5 dl fløte
1,5 dl vann
(litt jevning om du er utålmodig)
Vårløk

Start med å finhakk løken og hvitløken, og brun den i gryten sammen med oljen. Når det har fått en lille smule farge, tilsetter du buljongen, fløten og vannet. La det hele koke opp under god omrøring!

Når det hele er kokt opp, lar du det stå å småkoke litt. Tilsett vårløken HELT på slutten, den skal bare så vidt gjennomvarmes.

Stek fisken nå, baconet skal bli godt å sprøtt!

Server det hele på en tallerken og kos deg!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...