Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 13. maj 2012
Lett syltet rabarber
Mai betyr rabarber (selv om sesongen varer fra april til jordbærsesongen starter rundt Skt. Hans), ihvertfall for meg! Syltet rabarber, på denne måten ihvertfall, kan ikke holde seg så altfor lenge, men da er det bare deilig at den smaker så godt at den får ben å løpe på likevel!
For 1 lite og 1 stort glass med syltet rabarbra trenger du:
250g sukker
1 vaniljestang, kornene
5 dl vann
500g renset rabarbra
Start med å ha vaniljekornene, vannet og sukkeret oppi en gryte og la det koke godt opp.
Når det har kokt opp, tilsetter du rabarbraen, og lar det så koke opp en gang til.
Sett lokk på gryten, trekk den vekk fra varmen, og la den stå slik i minst 2 timer.
Ønske du å ha dem på glass slik jeg har gjort, skal du huske å skolde glassene først så de er helt rene!
Dette er en super siderett til for eksempel en søt kake, eller å spises som syltetøy på en skive brød.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar