Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 5. maj 2012
Hakkebøff med båtpoteter og bløde løg
Ok, disse løkene ble nok litt i overkant "bløde", men det fungerer fint likevel!
Hakkebøff er noe vi lager en del av her i hus, og vi prøver å variere dem litt, så det ikke blir det samme hver gang. Hakkebøff med bløde løg er en ting man finner i Danmark, og det smaker helt utmerket!
Denne gangen valgte vi båtpoteter og litt grønt till!
For 3 bøffer trenger du
ca 500g oksehakk
Litt grovt pepper
Salt
1/2 ss Worchestersaus
1/4 ts cayennepepper
2 ss rasp (nok litt i overkant)
Elt det hele godt samen, og form 3 like bøffer av dem.
Krydre dem inn med Lillepikens krydder og legg dem litt til sides mens du gjør i stand potetene.
Potetene
750 gram poteter
Salt
Pepper
Olje
Paprika
Skrubb potetene godt, og detl dem opp i små båter. Ha det hele i en plastikkpose, rist det godt sammen, og fordel det over på en bakeplate. Det skal ha en ca 30-40 minutter ved 200 grader, men følg med på tiden. Den varierer veldig alt etter hvor store dine poteter er!
Når potetene er i ovnen, kan du begynne å steke bøffene ved lav varme på en panne.
Bløde løg
2 løk, i skiver
Masser av smør til å steke i
Pill, og skjær løkene opp i tynne skiver. Ha det hele opp i en varm panne, og rør godt rundt til løkene har tatt fin farge!
Som tilbehør tilslutt serverte vi Knorr Bearnaise, erter og revet gulerot!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar