lørdag den 5. maj 2012

Hakkebøff med båtpoteter og bløde løg


Ok, disse løkene ble nok litt i overkant "bløde", men det fungerer fint likevel!
Hakkebøff er noe vi lager en del av her i hus, og vi prøver å variere dem litt, så det ikke blir det samme hver gang. Hakkebøff med bløde løg er en ting man finner i Danmark, og det smaker helt utmerket!

Denne gangen valgte vi båtpoteter og litt grønt till!


For 3 bøffer trenger du
ca 500g oksehakk
Litt grovt pepper
Salt
1/2 ss Worchestersaus
1/4 ts cayennepepper
2 ss rasp (nok litt i overkant)

Elt det hele godt samen, og form 3 like bøffer av dem.
Krydre dem inn med Lillepikens krydder og legg dem litt til sides mens du gjør i stand potetene.

Potetene
750 gram poteter
Salt
Pepper
Olje
Paprika

Skrubb potetene godt, og detl dem opp i små båter. Ha det hele i en plastikkpose, rist det godt sammen, og fordel det over på en bakeplate. Det skal ha en ca 30-40 minutter ved 200 grader, men følg med på tiden. Den varierer veldig alt etter hvor store dine poteter er!

Når potetene er i ovnen, kan du begynne å steke bøffene ved lav varme på en panne.

Bløde løg
2 løk, i skiver
Masser av smør til å steke i

Pill, og skjær løkene opp i tynne skiver. Ha det hele opp i en varm panne, og rør godt rundt til løkene har tatt fin farge!

Som tilbehør tilslutt serverte vi Knorr Bearnaise, erter og revet gulerot!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...