Denne søndagen ble det en god og enkel rett fra Trines matblogg. Dog med en liten vri, da vi ikke hadde chorizo i hus. Deilig smakte den likevel!
For 3-4 porsjoner trenger du:
5-6 poteter, litt flere om små, litt færre om store
2 gulerøtter
1 pastinak
1 persillerot
2-3 løk
1 kinesisk hvitløk
3 kyllingfileter
2 dl kyllingefond
1 boks hermetisk cherrytomat
1 ss chilipasta (vi er glad i sterk mat)
Salt
Grovt pepper
Litt timian
Olivenolje
Start med å skrelle poteter, gulerøtter, persillerot og pastinak. Skjær dem opp i skiver av 1 cm tykke. Kok dem en 3-4 minutter i lettsaltet vann, tøm vannet fra, og ha dem opp i en ildfast form.
Skrell og gjør klar løk og hvitløk, og ha dem oveni grønnsakene i formen.
Ha over litt olivenolje, timian, salt og pepper, og stek dem ved 225 grader en 20-30 minutters tid til grønnsakene begynner å bli møre.
Imens dette står i ovnen, gjør du kyllingfiletene klare. Vi delte våre oppi stykker av en 3-4 cm hver vei, da vi ikke bryr om oss for store kyllingestykker på den måten i ovnen. Samt vi er godt glad i stekeskorpe<3
Krydre dem inn med litt salt og pepper, og stek dem i litt smør/olje til alle sidene har tatt farge.
Når grønnsakene i ovnen nesten er ferdigmøre, tar du dem ut, har kyllingen + tomatene oven, og setter dem tilbake.
Dette skal nå ha en 15-20 minutter mer, til det hele er mørt og koktsammen.
Vi serverte denne retten med litt grahamsbrød, og det ble godt nok ikke mye rester igjen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar