søndag den 20. maj 2012

Chilikylling med tomater og rotgrønnsaker



Denne søndagen ble det en god og enkel rett fra Trines matblogg. Dog med en liten vri, da vi ikke hadde chorizo i hus. Deilig smakte den likevel!

For 3-4 porsjoner trenger du:
5-6 poteter, litt flere om små, litt færre om store
2 gulerøtter
1 pastinak
1 persillerot
2-3 løk
1 kinesisk hvitløk
3 kyllingfileter
2 dl kyllingefond
1 boks hermetisk cherrytomat
1 ss chilipasta (vi er glad i sterk mat)
Salt
Grovt pepper
Litt timian
Olivenolje


Start med å skrelle poteter, gulerøtter, persillerot og pastinak. Skjær dem opp i skiver av 1 cm tykke. Kok dem en 3-4 minutter i lettsaltet vann, tøm vannet fra, og ha dem opp i en ildfast form.
Skrell og gjør klar løk og hvitløk, og ha dem oveni grønnsakene i formen.
Ha over litt olivenolje, timian, salt og pepper, og stek dem ved 225 grader en 20-30 minutters tid til grønnsakene begynner å bli møre.

Imens dette står i ovnen, gjør du kyllingfiletene klare. Vi delte våre oppi stykker av en 3-4 cm hver vei, da vi ikke bryr om oss for store kyllingestykker på den måten i ovnen. Samt vi er godt glad i stekeskorpe<3
Krydre dem inn med litt salt og pepper, og stek dem i litt smør/olje til alle sidene har tatt farge.

Når grønnsakene i ovnen nesten er ferdigmøre, tar du dem ut, har kyllingen + tomatene oven, og setter dem tilbake.
Dette skal nå ha en 15-20 minutter mer, til det hele er mørt og koktsammen.

Vi serverte denne retten med litt grahamsbrød, og det ble godt nok ikke mye rester igjen!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...