Kjæresten ville lage tærte, så det skulle han godt nok få lov til. Fikk han dog til å skrive opp underveis hva han gjorde, så vi hadde en anelse om hva det var så det kunne (eventuelt) gjentas på et senere tidspunkt. Det eneste vi ville forandre neste gang var litt mer tomater, (men vi hadde dessverre kun en litt godt modent tomat herhjemme da terten ble laget)
Du trenger:
En basisbund - forbakt
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
Olje til å steke i
400gram oksehakk
Salt
Pepper
3 purre
1 tomat
Ost til topping, ca 100 gram revet
Start med å finhakke løkenog hvitløken, og brun dem lett i oljen. Tilsett oksehakket etterhvert, og la det brune med. Ha litt salt og pepper i om du bruker ren oksehakk, da denne ikke har krydder i (ihvertfall ikke her i Danmark)
Finhakk purren, og legg dem til sides. De skal bare vendes fort inn i kjøttmassen like før den skal oppi formen.
Eggemasse:
2 egg
2 ss rømme
2,5 dl melk
Salt
Pepper
Liten håndfull reven mozerella
Bland det hele godt sammen, og hell det over kjøttmassen.
En godt moden tomat, skåret i skiver
Legg tomatskivene oppå eggemassen, og str øver osten.
Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter, til eggemassen har samlet seg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar