søndag den 23. november 2014

Rabarbrais med lakris laget på kondensert melk


Kanskje det ikke er hovedsesongen for is - men det gjør det jo ikke godt;) Her i sommer fikk vi virkelig mange rabarbra av min bestemor, så det skulle jo brukes på et tidspunkt. 
(forøvrig er rabarbra en riktig god "frukt" til lchf med sine lave, tilgjengelige karbohydrater - men det er ikke gjeldende i denne oppskriften!).
Denne oppskriften er virkelig lett å gå til, uansett om man har en ismaskin eller ei - og om man ikke har så passer den også seg selv. Personlig kan jeg best li' å spise den ret fra ismaskinen, men om den får 12 timer i fryseren, skal du nok vente en 30 minutters tid før du angriper den. Den blir nemlig ganske så hard.

For en porsjon trenger du:
300 g renset rabarbra
50 g sukker

1 boks kondensert melk
4-5 dl fløte/melk - gjerne en blanding
Start med å koke opp rabarbrakompotten med å ha rabarbra og sukker opp i en gryte på lav varme. Varm det opp, rør godt undevejs, og ta det vekk fra varmen når det har samlet seg.

Når kompotten har kjølt seg litt ned, finner du resten av ingrediensene fra, og rører det hele godt sammen. Smak eventuelt på det for å sjekke om det er søtt nok;o Kjøres i ismaskinen en halvtimes tid, og ellers bare i fryseren til det har satt seg. Som nevnt ovenfor skal den tas ut litt før den skal spises, da den lett kan bli litt hard om man har en kald fryser.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...