Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 3. maj 2013
Cookies med marcipan, sjokolade og en snert av appelsin
Cookies - eller kjeks - er ikke noe jeg lager for ofte, for når det først står en boks på kjøkkenbenken, forsvinner det hurtig. Veldig hurtig!
I anledning lillepikens 4-års dag har det likevel blitt bakt noen cookies. Eller ganske mange, men nå er det kun noen igjen;) Skulle jo bare liiige sjekke om de smakte godt!
Dette er noen kjeks som er deilig sprø utenpå, og litt seige inni! Selvom de inneholder nesten grotesk mye sukker, så gir den mørke sjokoladen og appelsinen likevel en god smaksbalanse, så det er dessverre vanskelig å begrense seg til bare en.
For omtrent 50 kjeks av pen størrelse trenger du:
300 g smør
300 g farin
300 g sukker
2 egg
400 g hvetemel
1 ts bakepulver
175 g marcipan
300 g mørk sjokolade
1 stor appelsin - skrell
- Marcipanen rives grovt på en jern - bruk den siden du pleier å bruke når du river gulerøtter
- Sjokoladen hakkes grovt. For å "speede" opp processen kan du gjøre som meg; knekk sjokoladen opp mens den fremdeles ligger i posen sin, og slå deg løs med en kjevle! Resten skal da gå forholdsvis lett å dele opp i mindre biter. Det gir bare et ekstra pluss i kjeksene om sjokoladen ikke har ens størrelse.
- Appelsinen rives fint på et rivjern, gjerne det fineste du har!
Start med å ha smør, sukker og farin i en kjøkkenmaskin, og rør det godt til du har en fin og jevn masse. Imens maskinen kjører, blander du hvetemel og bakepulver godt sammen, og gjør klar resten av ingrediensene. Jeg bruker alltid K-kroken på min Kenwood når jeg lager cookies, men det er jo opp til hver enkelt hva du selv foretrekker;)
Når smør og sukker er blandet godt sammen, tilsetter du eggene, ett av gangen. Pisk godt imellom hvert egg.
Ha så i mel + bakepulver, og vend det godt inn i deigen. Pisk til du har jevn masse, og stopp så.
Helt til slutt har du appelsinskrall, marcipan og sjokolade oppi - Det skal bare vendes godt inn i deigen, og det var så det;)
Forme deigen til små like store sirkler, og fordel dem på et stekebrett eller 5-6. De flyter ganske mye ut når de blir bakt. For å gjøre rullejobben lettere, kan deigen med stor fordel kjøles av i kjøleskapet før du går igang.
Stekes ved 180 grader i omtret 15 minutter, men følg godt med på dem etter 10. Plutselig går det fort!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar