Helst minst 3 timer, men jo lengre, jo bedre! (Her blir den ofte satt over søndag morgen, og spist søndag/mandag aften)
Dette er en STOR porsjon, nok til 2 store og en liten over 2 dager (minst)
2 stk paprika, gjerne forskjellige farger
5 løk
ca 700g kjøtt, vi bruker oksehakk her
8 store fedd hvitløk
7-8 skiver jalepeno // 1 frisk chili - alt etter hva du har i hus
1 bokseøl (heter det det? 1 dåse øl!)
5 bokser bønner - blandet (dog gjerne minst 1 kidney og 1 baked beans)
2 bokser tomat
Olje til å steke i
Salt
Pepper
Evt en lille smule sukker for å ta *bokse*smaken av tomatene.
Start med å finnhakk løk og hvitløk, og putt det opp i en varm gryte sammen med litt olje, så det får stå å få litt farge.
Hakk så opp paprika, og tilsett det løpende ettersom du hakker.
Så tilsetter du kjøttet, og går i gang med chili/jalapeno. Om du er et fjols til det med chili som jeg er, tar du på en engangshanske på den ene hånd, så du ungår å få det i øyene!
Når kjøttet har fått farge, er det tid for å tilsette alt det (semi)våte, dvs, hell oppi bønner, tomat og øl, litt salt og pepper, sett på lokket på gryten, og la det stå å småsimre til der er tid for å spise.
Smak til med salt og pepper før det serveres, her blir det ofte serveret med ris!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar