Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 7. maj 2013
Barnevenlig, mildt tacokrydder
Lillepiken her i hus er ganske vant med å spise sterk mat, men av og til har hun jo også venninner med hjem, og det er ikke alltid de er like så gode til det. Eller besteforeldre, for den saks skyld;)
Da kan det være godt å ha en litt mer barnevenlig utgave i hus, da min normale tacokrydder-oppskrift kan være på den sterke siden;)
For å lage til omtrent 400 g kjøtt/kylling trenger du:
1,5 ts chilipulver
1/4 ts hvitløkpulver
1/4 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts grovt salt
1/2 ss oregano
Bland det hele godt sammen, og bruk det som du ellers vil bruke krydderet!
Brun okse/kylling på en panne, strø krydderet over, og ha eventuelt en lille smule vann. La det steke til det er godt og tørt, og bruk det som du nå bruker tacokrydder;)
PS; Hvor sterk denne faktisk er kommer jo mye ann på hvor sterke krydderierne dine er - men du kan finne milde versjoner av både chilipulver og paprikapulver - ihvertfall her i Århus
Etiketter:
Chilipulver,
Hvitløkpulver,
Krydder,
oregano,
Paprikapulver,
salt,
Spisskummen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar