søndag den 25. marts 2012

Butternutsquash suppe med eple


Så var det på tide med suppe igjen! Da passet det fint at jeg kom over en liten (?) butternutsquash på tilbud i butikken, så da var det bare å gå igang!
En god, litt anderledes suppe ble resultatet, og den blir nok gjentatt på ett tidspunkt, for god var den!

For 4-5 porsjoner trenger du (vi var 2, og spiste litt under halvparten, så resten ble spist dagen etter av tre)
- 1 stk butternutsquash, 1100 gram
- 4 fedd hvitløk
- 1 løk, litt under middels stor
- 2 små gulrøtter
- 3g frisk ingefær
- en lille bit frisk chili, 4-5g
- Olivenolje til bunden av gryten, ca 1 ss
- 1 liter kyllingebuljong (jeg brukte terninger)
- Salt
- Pepper

Jeg startet med å skjære gresskaret over i to, og skrape frøene ut. Ikke kast dem ut, da de er ypperlige til å lage ristede kjerner på! Husk dog å vaske/rense dem...
Gresskaren ble lagt på en bakeplate med bakepapir på, og ved siden av la jeg hvitløksfeddene. Hell en liten smule olivenolje over om du godt kan li' det.
La dette stå i ca... 180 grader i en 20 minutters tid i ovnen. Man kan selvfølgelig også hoppe over trinnet med å bake gresskaret i ovnen først, men OM du gjør det, får du en enda bedre og rund nesten nøtteaktig smak. Og samtidig kan du jo også bruke skallet på denne måten! Ingen matspill her (idag ihvertfall) !
Når gresskaret er ferdig laget, er det på tide å få igang resten av grønnsakene.
Skrell og skjær gulerøtter og løk opp i små tern (jo mindre, jo hurtigere koker den jo!), skrell ingefæren og kutt chilien opp i biter.
Ha det hele opp i en gryte med olje i bunnen, samt en lille smule salt og pepper. Svits det hurtig, men ikke la det for farge, det skal bare bli fint og gyldent.
Ha oppi vann og buljongterninger, og tilsett gresskaret og hvitløken (skrell hvitløken om du ikke gjorde det før du hadde dem i ovnen!)
La det hele koke opp, og når gulerøttene en kokt, er det bare å blende suppen, og smake til med eventuelt litt mer salt og pepper.

Vi serverte denne med grahamsbrødet vi fant i fryseren, og en eple skåret i tern som topping for en god og litt frisk smak på det hele!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...