lørdag den 17. marts 2012

Stekt sild med spinat og mos


Enkel og forholdsvis hurtig mat! Husk dog at sild ikke må ligge altfor lenge glemt bak i fryseren, da blir den ikke god! (har skjedd her i hus mer enn en gang, derfor fryserutienene ble forandret på!)
For to sultne personer gjør du sånn her!

Start med det som tar lengst tid, nemlig

Potet og gulerotmos
Du skal bruke 500 gram tilsammen, vi brukte idag:
375g poteter
125g gulrøtter
1 ss smør
1 dl melk
Salt
Pepper
Hvitløkskrydder

Skrell potetene, og skjær den i små tern/skiver. Gjør det samme med gulrøttene!
Kok det hele i saltet vann (det skal smake som sjøvann om du smaker på det, gjør det ikke det, kunne du likegodt la'vær å helle salt i), tar en 15-20mintter omtrent, men sjekk bare om du er i tvil.
Hell vannet av, og mos det godt igjennom med en potetmoser!
Tilsett smør, melk og krydderier, og rør godt rundt.


Spinaten
200g spinat (gjerne frisk, men husk å vaske den RIKTIG godt omså)
1 ss smør
Salt
Pepper

Hell spinaten opp i en gryte sammen med smørret. Bruker du frisk spinat hiver du krydderiene også oppi forholdsvis hurtig, bruker du frossen tiner du det meste opp før du tilsetter krydderier.
Rør det hele godt sammen.


Silden
2 stk renset sildefilet (1 pr prs)
1-2ss mel
1-2 ts salt
1-2 ts pepper
1ss smør til å steke i

Rens og dupp fisken god og tørr.
Bland mel, salt og pepper godt sammen på en flat tallerken.
Vend fisken i den på begge sider.

Stekes på en varm panne med smør i til de har fått en fin farget (ca 5minutter her hos meg denne gang, men det er du nødt til å følge med på selv)






Min lille pige ville så gjerne vise frem sin mat også!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...