lørdag den 10. marts 2012

Svinemørbrad med båtpoteter og gulerøtter

Lørdag, endelig, og det er kjæresten der står for maten. Vi fant svinemørbrad på tilbud her om dagen, ferdigmarinert, men det kan man da godt klare med en så fin pris på kjøttet.
Det er ikke mye der slår det å komme hjem fra en god liten sykkeltur utenfor til et dekket middagsbord!
Dette er forholdsvis lett mat, så finn frem:
- 1 stk svinemørbrad, hvitløk/ramsløkmarinert ferdig fra butikken
- 2 gulerøtter
- 1 stor løk
- Olje

Gulerøttene ble skrelt, og skåret opp i tynne skiver på et par milimeter i tykkelsen. Løken ble pillet, og skåret fint opp.  Mørbraden ble hurtig brunet av i en varm panne, før den ble lagt oppi en stekeform med en liten smule olje i bunden. Fordel gulerøttene og løken rundt kjøttet, tilsett eventuelt litt salt og pepper, og hell på en lille smule mer olje for at det skal ha olje både over og under. Inn i en forvarmet ovn på 180 grader, og den må gjerne stå i bunden. Den fikk ca 1 time her, men det finner du helt ut selv hvor mye tid din trenger.

Når dette var gjort gikk han i gang med potetene.
- 750g poteter
- Salt
- Pepper
- Evt paprika, hvitløkspulver etcetc... Du tar hva du har
- Rapsolje

Potetene ble skrubbet godt, og delt opp i forholdsvis like store båter.
Hell krydderiene opp i en pose, tilsett en lille smule olje (et par spiseskjeer), og potetene. Lukke posen og rist godt til krydderiene og oljen er jevnt fordelt utover alle potene.
Spre potetene ut på en bakepapirkledd stekeplate, og inn i ovnen med dem i en 30-40 minutter.

Sausen det ble servert med denne gangen var Knorr sin Béarnaise, så det er ikke så mye å skrive om det. Litt smør i en gryte til det smelter, tilsett den tørre sausen, rør godt rundt, og tilsett melk til du syntes du har fått passelig mengde. Her i huset pleier den å bli litt tynn, for vi vil heller ha mer saus enn tykk saus ;)
Serveres omtrent som det er, med løken og gulerøttene i en skål ved siden av... Husk dog å hell av litt av oljen fra gulerøttene så du ikke ender opp med så mye olje som du kan se her på bildet. Smaken var god, men det ble litt i meste laget med olje!
Enjoy (for det gjorde vi:D)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...