Etter suppen igår, er det jo noen gresskarkjerner igjen, om du ikke vil ende opp med å kaste noe ut!
Start med å rense dem godt, om du ikke allerede har gjort det. Jeg syntes det var lettest å helle vann over, og "sortere" dem fra, men tips for å gjøre det mer effektivt mottas gjerne!
Når det hele er renset og klart, så er det tid for neste steg!
Du tar, i forholdet:
kjerner i gram
Halverer grammet fra kjernene til vannmengde
Og til slutt en ti'del av vannet med salt
mmmm... |
jeg brukte:
45g gresskarkjerner (det var hva jeg fikk ut av det)
22,5g
ca 2g salt
Ha det hele i en gryte og kok hele vannet inn.
Når det er tørrkokt, har du det inn i ovnen, på ca 200 grader i omtrent 25 minutter.
HUSK Å RØRE IBLANT!
Når de begynner å "poppe" er det ferdig, så skal det bare avkjøles, og mums!
Spises som snack i seg selv, eller som for eksempel topping i en salat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar