fredag den 9. marts 2012

Pestoboller

Da vi hadde besøk av mamma fra Norge forrige uke, bestemte hun seg for at hun skulle lage middag. Hun bestemte seg for Pestoboller, noe hun ofte lager på arbeidet for å få noe lett og godt mat! Bollene kan godt spises når de er kalde, men aller best er de når det er gode og varme, så om du skal spise dem dagen etter, vil jeg nesten anbefale å fryse den hurtig ned, for å så gi dem en tur i mikro/varmluft for å få perfekte og varme boller! Det ble dog meg det ble satt til å lage den mens hun var opptatt av å leke med en liten en her hjemme.


Bland sammen en normal brødbolledeig, jeg brukte denne basisdeigen, men ganget den opp med 1,5 og erstattet litt av det lyse melet med noe fullkorn for å få en litt mer mettendes bolle.
Bland deigen sammen, sett den over til å heve en times tid mens du lager andre ting (for eksempel klesvask!).
Når deigen har hevet, hvelver du den ut på bordet og deler den opp litt. Vi fikk ca 20 emner ut fra våres deig, så en liten størrelse på dem er det jo. Rull dem ut til små boller, og trykk dem litt flate, og så er det tid for fyllet!

Fyllet er forholdsvis enkelt.
Litt pesto, hjemmelaget eller glass, grønn eller rød, det bestemmer du helt selv
En pakke kokt skinke, skåret i tern
Litt reven ost, vi brukte ca 200gramTa ca 1-1,5 ts pesto (eller mer om du er glad i pesto, men ikke særlig mye mindre, da blir de litt tørre) og legg det i midten av den flate bollen samtidig som du presser litt ned.
Strø ca 1/20 av skinken over, og dekk til med ost.
Gjenta 19 ganger mer!

Brett bollene sammen rundt om fyllet, klem dem godt sammen, og snu dem på hodet mens du forsøker at fyllet ikke kommer over det hele.... Her pensler du også om du ønsker det, vi gjorde det ikke.Slik så våres ut etter ca 15minutter i ovnen på 180grader på varmluft. Spises som de er i hånden, eller med en liten salat til!Mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...