tirsdag den 28. august 2012

Svensk pølserett



Svensk pølserett er en riktig kjent gryterett i Danmark. Dog, selv om navnet sier den er mere svensk, så vil du ikke finne den i Sverige!
Navnet menes  å stamme fra noen danskere der var på leirskole i Sverige, og lagde en koksammenrett av de siste restene og derav navnet; En rett med pølser i Sverige, men helt sikker er man jo aldri:)

Uansett hvor den kommer fra, så det er en hurtig rett å blande sammen, spesielt om man har litt kokte poteter i kjøleskapet!

For mat til 3-4 trenger du:
2 løk
2 ss smør
500 g pølser
3 ts paprikapulver
750 g kokte poteter
70 g tomatpure
ca 3 dl melk
Salt
Pepper
Gressløk som topping


Start med å finhakke løken, og svitse den lett i smørret.


Skjær pølsene opp i skiver, og tilsett dem oppi løken sammen med paprikapulveret.

La det steks til pølsene har fått en god stekeskorpe.


Så skal resten oppi! Skjær potetene opp i mindre biter, og ha det oppi sammen med tomatpure, melk, salt og pepper.

La det koke inn i 15 minutter, imens du rører om engang iblant!

Topp med litt gressløk på toppen, og server:)


4 kommentarer:

  1. Fikk servert noe lignende i Ungarn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tror ikke det er en helt unik rett nei, det er bare dette navnet den går under i Danmark;)

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...