torsdag den 3. juli 2014

Pulled pork med bringbærmarinade servert i salatblad. #madbloggerudfordringen3


Pulled pork er noe jeg har hatt lyst på i lang, lang tid - men så er det selvfølgelig omtrent umulig å få fatt i en god nakkefilet. Men så kom endelig dag - og den ble fint skåret opp i litt mindre biter så den passet bedre til husstanden.
(og nå i ettertid er det jo nakkefileter over alt. Typisk)
Dette er mitt bidrag til MadbloggerUdfordringen #3 i kategorien sommermat. Denne gangen var det to kategorier, og dette er mitt først. Oppgaven het "Det salte kjøkken", og det skulle inneholde svin, bladgrønt/urter og bær - og dette er så det jeg kom opp med!

For 1 kilo pulled pork (rundt 3-4 porsjoner) trenger du:

1 kg nakkefilet

Marinade:
1 dl ketchup
2 ts røget paprika
1,5 ss bringbærsirp
2 ss bringbær
1 ss brun farin
1 ss HP sauce
1 ss sterk sennep
1 ss søt sennep
1 ss soya
1,5 ts paprikapulver
0,5 ss chiliflager
2 ts chipotle


Hjertesalat

Suppler opp med mere grønt for mere metthet!


Start med å blande marinaden sammen med en blender, så den blir fin og jevn marinade. Ha den opp i en plastikpose sammen med nakkefileten om kvelden, og la den ligge og godgjøre seg over natten i kjøleskapet.

Still ovnen på 100 grader, og find frem et ildfast fat. Klipp posen med nakkefileten opp, og hell den opp i formen sammen med det hele marinaden. Stikk i en kjøttnål, og still den så i ovnen (som er på normalluft). Den skal nå steke i rundt 10 timer for å bli ferdig og nå en kjernetemperatur på minst 93 grader. Om den når temperaturen litt for tidlig, er det bare å skru ovnen ned på 95 grader - så vil kjøttet ikke bli for varmt uansett hvor mye den får, men blir den ferdig veldig for tidlig. Eventuelt kan du ta den ut av ovnen, rive den opp med gafler, og liige gi den 5-10 minutter i ovnen før servering.

Når kjøttet er ferdigstekt, finner du frem to gafler, og forsiktig drar kjøttet fra hverandre. Det kan være litt vanskelig å komme gjennom marinaden, men etter det skal det gå veldig lett.

Serveres i hjertesalat som tacoskjeller;)

Lag eventuelt en lett salat ved siden av.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...