tirsdag den 3. april 2012

Sjokoladeis med sjokoladebiter


Jeg ELSKER is. Og jeg ELSKER sjokolade. Så hva er da bedre enn en deilig og kraftig sjokoladeis med klumper av sjokolade i den... Meget gjerne med en blanding av sjokolader også, lys, mørk eller hvit sjokolade... mmm!
Jeg fant inspirationen til denne oppskriften i en bok jeg kjøpte for en 10er i Netto (en billigkjede her i Danmark) for mange mange år siden, har dog forandret litt på melk/fløte forholdet.

For ca... 1,5-2 liter is trenger du:
260g mørk sjokolade
5 dl helmelk
4,4 dl fløte
1 vaniljestang
5 eggeplommer
155 g sukker
100 g sjokolade i biter, gjerne blandet
(litt revet marsipan om ønskelig)

Start med å plitt vaniljestangen og skrap frøene ut.
Ha vaniljestang, frøene, melk og fløte i en gryte, og varm det hele opp til kokepunktet. Ta det hele så av varmen, sett ett lokk på og la det stå og trekke litt mens du fikser det neste.
Pisk egg og sukker til en god eggedosis (heter det det med bare plommer? Hrm... Godt og luftig ihvertfall!)
Hell fløtemelken sakte opp i eggeblandingen mens du pisker godt. Når det hele er godt blandet inn, starter du  med å smelte 260g sjokolade, enten i et vannbad, eller i mikroen... Om du velger mikro må du huske å røre litt rundt et par ganger for å være sikker på at den ikke setter seg fast i bunden, og blir brent.
Bland sjokoladen også inn i din melkefløteblandingen.
Varm det hele opp over vannbad til det begynner å tykne, og sett det så til avkjøling. Det med meget gjerne stå i kjøleskap over natten, men det er ikke nødvendig. Et par timer klarer det fint!

Hell det hele opp i ismaskinen, og tilsett finhakket sjokolade, og eventuelt marsipan om du ønsker. Når det er fint og tykt, har du det i fryseren en times tid før det er perfekt til servering.
Den skal gjerne være litt myk når man spiser den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...