Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 22. april 2012
Pølsepizza
Så var lørdagen overstået, og som det ofte ellers gjør, sto det pizza på programmet! Da lysten på pølse på deilig kombinert med masser av pølser på butikktilbud her nede, så hvorfor ikke!
Dette er en tykk, overfylt typisk 90talls pizza, hvor fyllet virkelig får lov til å dominere. Ikke noe forsiktig italiensk inspireret her!
Til en langpanne pizza for en 4 stykker trenger du omtrent
Bunden
6 dl hvetemel
1,5 ts salt
25g gjær
2,5 dl vann
2 ss olivenolje
1 ss oregano
Smuldre opp gjæren, og bland hele det tørre godt sammen. Ha det våte i, og elt det godt sammen.
La deigen hvile en 5 minutters tid, før du elter den godt igjen i ca 1 minutts tid.
La deigen nå heve ca 1 times tid.
Sausen
1,5 kinesisk hvitløk
130g løk (2 små)
1 ss vindruekjerne olje
1 dåse hakket tomat
70g tomatpure (en liten boks her)
Salt
Pepper
0,5 ss sukker
Hakk løk og hvitløk fint, og svits det hurtig i gryten med litt olje i bunden. Tilsett tomat og tomatpure, og la det koke et par minutter. Smak til med salt og pepper, og en liten smule sukker for å ta "metallsmaken" av den hakkede tomaten. La det hele småkoke en 30 minutters tid, så blir det bare enda bedre.
Fyllet
430 pølser
250g revet ost
Rull deigen godt ut så den dekke hele langpannen. Hell all sausen utover, og smør godt!
Skjær pølsene i små biter, og dekk det hele med revet ost.
Stekes ved 200 grader i ca en halvtime, men du kjenner selv din ovn best!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar