torsdag den 19. april 2012

Sjokoladekake med jordbærkrem



Etter mye tenking frem og tilbake, over hva nå jeg mon tro ville lage av sjokoladekake nummer to til matbloggsentralen sin utfordring, om jeg skulle velge en "god gammel" og sikker kake, eller prøve noe helt nytt... Endte jeg opp med å prøve noe nytt! Det at de hadde "smaksprøver" på jordbær på butikken idag, gjorde liksom sitt!

Forholdsvis simpel, men likevel god kake!

For en 26cm form trenger du:
100g smør
2 egg
275g sukker
200g hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl melk
3 ss kakao

Start med å smelte smørret og sette det til side.
Pisk sukker og egg hvit, før du tilsetter resten av tingene. Det går bedre å blande det inn gradvis vått og tørt, men egentlig er det det samme.
Til slutt tilsetter du smørret.

Ha det hele opp i en smurt form på 26 cm.
Inn i ovnen på 180 grader varmluft i en ca 30 minutter, stikk med en pinne for å være sikker på at den er ferdig.

Så skal kaken bare kjøle av!


Kremen lager du sånn her:
1,5 dl fløte
1-2 ss jordbærsyltetøy, alt etter hvor søtt det er
4 store jordbær

Pisk kremfløten opp, og tilsett jordbærsyltetøyet. Er det veldig søtt, vil jeg anbefale at du kun bruker 1 ss, da kaken i seg selv er søt.
Skjær jordbærene i skiver, før du vender dem inn i røren.

Flekk kaken over på midten, og smør kremen godt ut. Sett på toppen av kaken igjen.

Pynt eventuelt med friske jordbær og melis!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...