Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 12. april 2012
Paprikakylling med ris og ost
Dette er en restemiddag favoritt for meg. Man kan selvfølgelig også lage den uten rester og som riktig middag, men grillet kylling er dessverre mer luksusvare her i huset, og på butikken kan man heller ikke bare liiike kjøpe det. Det aller viktigste her er å huske nok ost så det ikke blir tørt, og nok paprikakrydder til det får nok smak. Er forholdsvis simpelt.
Mengemessig så tar man hva man haver, så blandingsforholdet blir jo litt ettersom.
Uansett, det du trenger er:
Kyllingerester; stekt, kokt, filet. Du tar hva du har. Foretrekker dog grillet/helstekt kylling her.
Kokt ris
Ost, hvit ost i terninger er supert
Paprikapulver
Salt
Pepper
Cayennepepper
Del kyllingen opp i mindre, munnstore biter. Jeg foretrekker å bare rive den fra hverandre, det er like så lett. Ha det hele opp i en ildfast form, fyll den opp med den risen du har.
Finn frem litt hvitost (for eksempel norvegia etc, man tar hva man har;)) og skjær det i terninger. Her er osteskorper supert å bruke!
Bland det hele samme, dryss til pepper, salt og en LILLE smule cayennepepper på, og dryss på med paprikakrydder etterpå. Du skal bruke mye paprikakrydder.
Som du kan se på bildet, skal det ha tatt godt med farge!
Stekes ca 10 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar