onsdag den 29. februar 2012

Hverdagsribbe

Her i hus kan vi godt finne på å spise ribbe til hverdags.. Det vil si, når ribbensteg/svinekam kommer på tilbud, kjøper vi inn 1-2 stk, deler dem opp i biter av ca 500-600g og fryser ned. Så har man jo perfekte hverdagsretter, hvor det meste faktisk passer seg selv!
Dette er nok til 2 store, 1 liten og litt rester til kjøleskapet og matpakken.

Til selve ribbesteken:
Ribbenstek/svinekam - ca 500-600g
Grovt salt
Litt pepper
1 løk, i skiver
1 eple, i skiver
Vann til kjøttet (ikke fettet) er dekket i vann

Du starter med (selvfølgelig å la den ligge i kjøleskapet og tø opp over natten om den har været frossen...) og sette ovnen over på 180 grader før du går igang med å gjøre ribben klar.

Jeg selv er jo vant fra hjemme i Norge at man risser firkanter i svoren, fordi det er jo det man alltid har gjort!
Men etter å ha fått serveret en ribbestek på denne måten, vil jeg si at jeg er MYE mere tilfreds med hvordan svoren blir.

Jeg tar rett og slett og risser den over i strimler, ca 0,8 cm tykke (eller, sagt på en annen måte, litt mindre enn 1 cm), som du kan se på det (litt) ulekre bilde.. Det er altså vanskelig å få rått kjøtt til å se pent ut. Strimlene skal nå helt ned igjennom kjøttet

Ta og gni grovt salt og en lille smule pepper inn i skinnet, og plasser ribbesteken i en ildfast form. Spre en løk i skiver og et eple i skiver rundt om i formen. Når dette er gjort fyller du på med (kaldt) vann til alt kjøttet er dekket (men pass på at spesielt svoren ikke blir dekket i vann), og det er så det!


Nå skal den bare passe seg selv en halvannen (1,5) til to timer i ovnen. Putt inn et steketermometer, så er du sikker på at kjøttet er ferdig stekt når du tar det ut.

Sausen denne gangen ble meget enkel:
All stekesjyen
1 svinebuljonterning
1 grønsaksbuljonterning
Salt
Pepper
Litt potetvann
Kulør til ønsket farge
og maizena til ønsket konsistens.

Kokes opp, og la det småputre til maten er klar til å serveres!


Vi serverer dette (som hverdagsribbe) med kokte poteter, kald rødkål og saus!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...