fredag den 17. februar 2012

Poteter i kremet saus med erter

Her i huset prøver vi å finne nye måter å bruke "kjedelig" mat som poteter (skal dog sies, JEG kan godt li poteter, min kjæreste syntes det er kjedelig)

Så, resultatet denne gangen ble en noe tynn saus (vil nok nesten kalde det en suppe, med mange store biter i), som her ble serveret som en egen rett. Var litt i minste laget for to store og en liten i seg selv, men så fant vi frem et par skiver rugbrød, og det hele ble mer enn nok likevel.

Dette kan meget godt spises som en individuell rett.

Finn frem:
1,5 ss smør
1 løk, finhakket
lidt muskat
500g poteter i 0,5cm tynde skiver
salt
400 ml grønsaksbuljong
3ss rømme (ikke under 9%)
Revet skal av 1/4 sitron (ikke for mye!)
Peper
150g fine erter - frost
1 ts sitronsaft

Start med å smelte smørret i en gryte. Svits løkene oppi til de blir klare, og tilsett muskat, og la det steke med kort under omrøring. Så tilsetter du potetene, krydre dem lett med salt, og stek dem en lille smule under stadig omrøring.
Rør grønsaksbuljongen (hjemmelaget eller terning, opptil deg) jevn med rømmen. Held grønsagsbuljongen over potetene, krydre med sitronskall (igjen, ikke for mye, husk at det har en meget gjennomtrengende smak!) og pepper. La potetene småkoke under lokk i ca 20minutter, eller til de er ferdigkokt.
Rør ertene inn i potetene, og la dem småkoke i ytterligere 3minutter.
Ta det hele av platen, smak til med sitronsaft og spis!

Legger ved et lite bilde så du vet hva resultatet ble.. Ser det lekkert ut? Nei, ikke spesielt. Men det er godt nok mye god smak i den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...