tirsdag den 21. februar 2012

Kiwi/vanilje is

Så var det på tide å få kommet igang med å få brukt den ismaskinen vi har her hjemme. Fikk prøvet den en gang før, men det resultatet ble så mislykket at det vil vi helst bare glemme alt om.
I og med at vi hadde en del kiwi herhjemme etter at de var på tilbud tidligere i uken, ble det der der skulle lages!
Inspirert av oppskriftsheftet der fulgte med maskinen (dog med visse modifikasjoner), så ble dette resultatet!

Stoooore kjæresteporjonen med is!
Finn frem:
1,5 vaniljestenger (kan nok fint redusere den til 1 uten at det gjør noe)
5 dl sødmelk (eller H-melk som det heter i Norge)
2,5 dl kremfløte
190g sukker (kan nok fint redusere dette enda mer, den er godt nok søt....)
6 eggeplommer
5-6 kiwi, alt etter hva du har der hjemme.

Start med å splitte opp vaniljestengene på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stengene oppi en gryte sammen med fløtemelken. La blandingen få seg et oppkok, og trekk gryten til side i en 20-30 minutter.

Av egg og sukker pisker du eggedosis. Hell fløtemelken over eggedosisen i en tynn stråle, samtidig med at du pisker ALT det du kan.

Hell det hele tilbake i gryten og varm det opp til 80 grader (ikke mer, jeg snakker av erfaring... Det blir en virkelig ekkel konsistens på isen.. Helt kornete.. .ug!) 


Sil det hele opp i en beholder du kan ha i kjøleskapet (dog, jeg vil anbefale å kjøle den litt ned før du setter den i dit, kjenner er enn en person der har klart å knuse diverse ting i kjøleskapet med å sette inn veldig varme ting!) , og la den kjøle HELt ned.

Når blandingen er helt kald, er det på tide å gjøre kiwien klar. Jeg valgte å rive/knuse 4 av kiwiene, og hakke den siste. Skal nok hakken en enda litt mer neste gang, for de kiwibitene var litt vel kalde!
Tilsett kiwiene oppi blandingen, og hell det hele over i ismaskinen og la den stå og kose seg til isen har fått en fin konsistens.
Isen kan godt spises med en gang nå, men den blir bare enda bedre om den nå kan få minst 1-2 timer i fryseren for å få satt seg enda mer.

Ifølge Trine (:o) så kan den holde seg opptil 3 uker... Den har dog aldri holdt lengre enn en helg herhjemmen....

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...