onsdag den 22. februar 2012

Banan og sjokoladekjeks

Her i huset har frukt det med å ligge en stund og liksom bli glemt. Da spesielt bananer. Og å få meg (og de andre i hus) til å spise brune bananer går ikke (om min bestemor er på besøk er det ikke noe problem, hun ELSKER det).
Så løsningen på dette (utover selvfølgelig å PRØVE å spise dem opp tidsnok) er å bake. Ofte er blir det banankake der blir laget, men det er jo også gøy å prøve seg frem engang i blant. Så etter litt leking på internett falt valget på Mat på Bordet sin kjeksoppskrift... Det ble en lille smule forandringer i deigen, mest fordi vi ikke hadde det hele i hus, så dette ble resultatet.
Kan trygt si at det er ikke siste gangen dette blir laget! Dette ble til 48 cookies her (16 på hver bakeplate) noe som er en fin størrelse. Er ikke så glad for for store kjeks her.

Finn frem:
315 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
200g mørk sjokolade
3 moste bananer
170g smør
115g sukker
100g brun farin
1 egg
100g havregryn

Det du gjør aller først er å sette ovnen på 180 grader så den kan stå og varme opp mens du blander det hele sammen.
Så starter du med å blande hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
Hakk sjokoladen i ønskede størrelse biter, jeg kan selv godt li' at det er en lille smule størrelse på dem, gir en god sjokoladesmak på den måten.
Mos bananene med en gaffel på en tallerken.
Så skal det hele blandes!
I en annen skål pisker du smør, sukker og farin sammen til en fin og luftig masse. Når du syntes du har fått en god konsistens på det, tilsetter du egget, og blander videre.
Så skal bananene røres inn, og når de er fint fordelt i deigen, tilsetter du melblandingen.
Når dette har fått en riktig *deig* konsistens, tilsetter du havregryn og sjokolade, og røres det lett sammen til det er fint fordelt.

Jeg brukte 2 t-skjeer til å fordele 3gange16 ca like store deigklumper på bakepapirkledde brett, og inn i ovnen med dem (den skulle være varm nok nå)
Stekes i ca 10-12 minutter, til de har fått en fin og gylden farge, og ut av ovnen med dem. De er litt myke å ta på med en gang de er kommet ut av ovnen, men legg dem på en rist, så vil de stivne til etterhvert.

De kan holde et par uker i en tett boks, men mon de ikke får ben å løpe på før det...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...