Ras-el-hanout er er en tradisjonell marokkansk krydderblanding der finnes i mange forskjellige variasjoner. da jeg skulle bruke denne til en småbrød oppskrift, ble det litt leting på google etter en blanding jeg hadde ingrediensene til her hjemme. Valget falt på krydder.org sin hjemmeside.
Dette gir en ca 40gram (det var ihvertfall det jeg fikk) ferdig krydder.
Finn frem:
3 laurbærblader
1 ss kanel
1 ss spisskummen
1 ss koriander
1 ss ingefær
1 ss helt sort pepper
1 ss tørket timian
1 ts cayennepepper
1 ts muskat
½ ts anis
½ ts kardemomme
½ ts nellik
½ ts piffi krydderblanding
Jeg tok og kjørte det hele i en liten foodprocessor, men har du en krydderkvern, fungerer nok dette bedre.
Oppbevares på et tett glass med lokk.
Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 26. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvad er piffi krydderblanding og hvor finder jeg det henne? Hilsen Monica
SvarSletPiffi er et slags "all round" krydder - man får kjøpt det i de fleste steder i Norge og Sverige. Men i denne oppskriften kan det fint erstattes med tilsvarende mengde salt - da det er mest tilsatt for saltets skyld.
SvarSletBlandingen i seg selv består blant annet av salt, chilipepper, pepper og løk - men er (som du nevner) omtrent umulig å finne her i Danmark :)