Dette er rett og slett en basisdeig på hvitt brød, (det smaker dog godt bare som seg selv også!)
Finn frem:
10g fersk gjær
550g mel (litt mer, litt mindre, prøv deg frem)
10g havaslt
3,5 dl vann
Start med å smuldre gjæren ut i melet så den blir jevnt fordelt.
Tillsett så salt og vann. Om du bruker en kjøkkenmaskin lar du den kjøre til deigen har begynt å samle seg. Om du lager en annen deig med feks krydderier i, er det nå du skal tilsette det.
Samle deigen til å en klump, og la det heve seg frem.
Det hele stekes ved 250grader om ikke annet er nevnt.
Som sagt, dette er en meget simpel, enkel grunndeig der kan bli brukt i diverse oppskrifter. Jeg har selv aldri prøvd å bruke gjær på denne måten, men etter å ha lest en del i Richard Bertinet sin brødbok, tenkte jeg jeg ville gi det et forsøk.
Og resultatet ble meget tildfredsstillende!
Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar