I stedet har den en frisk smak av urter, og fyller ikke på langt nær så mye, da rømme er så mye lettere å spise enn majones.
Vi spiser denne varianten mye til grillmat, og andre kjøttmiddager! (Man kan da kalde pølse for kjøtt?)
Dette var nok til to store, en liten og en lille smule til lunsj til den store... så... 3-4 porsjoner!
Finn frem:
- 1 kg poteter, gjerne fine småpoteter
- 5dl rømme (det er størrelsen de kommer på her i Danmark), helst 9%, men 18% fungerer også fint.
- 1 løk
- Salt
- Pepper
- Evt hvitløk om du vil
Start med å dele potetene i ønsket størrelse, bruker du småpoteter er det OK å bare dele dem over i to. Sett dem over til å koke i godt saltet vann.
Potetene kan gjerne kokes dagen i forveien!
Når potetene er ferdigkokt, heller du vannet av dem,og skyller dem godt i kaldt vann. Jeg kan godt li' den med en liten lunk i, men for å få det riktig skal det avkjøles helt. (Og ifølge de fleste andre smaker den også bedre da....Jeg er vel litt rar sånn)
Når det er snart tid for å spises, så finhakker du gressløken og løken MEGET fint. Ingen vil vel ha store klumper løk i en potetsalat... Finnhakk hvitløken om du ønsker å ha det oppi, ellers hopper du bare over det.
Hell potetene i en stor bolle, hell rømmen og krydderurtene over, litt salt og litt pepper, og rør GODT rundt!
Smak til med salt og pepper før servering, og... Nyt det!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar