Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 4. maj 2014
5 års kake - simpel sjokoladekake
Da lillepiken ble spurt om hva kake hun ville ha - var svaret lett. Sjokoladekake med sjokolade på. Lett nok;) Kaken denne gangen ble ikke så stor, da vi ikke var så mange for å feire selve dagen - men i og med at jeg skulle på skoletur dagen etter var jeg heller ikke så redd for at ikke skulle bli tomt.
Hun var ihvertfall meget fornøyd med kaken - selv om jeg selv godt ser litt skjønnhetsfeil flere steder!
Kaken har jeg lavd flere ganger, da det er en stor favoritt, og "originalen" finner du her
For en langpanne trenger du:
6 ss kakao
4 kopper sukker
1 kopp smør (rundt 100 gram)
1 kopp sterk kaffi
1,5 kopp surmelk (ymer eller kærnemælk)
2 ts natron
4 kopper mel
3-4 egg (start med 3)
3 ts vaniljesukker
500 g melis
3 ss kakao
Litt vaniljesukker
175 g mykt smør
Smarties
Masser av godteri
Start med å ha kakao, sukker, smør og kaffi opp i en gryte, og smelt det hele sammen til en jevn masse på lav varme. Sett det så til sides så det får avkjølt seg litt.
Bland surmelk og natron sammen.
Ha surmelken og mel vekselvis oppi, og ha i eggene til slutt sammen med vaniljesukkeret. Start med tre egg, og tilsett eventuelt et siste om deigen ikke virker våt nok.
Fordele i en smurt langpanne, og stekes ved 180 grader i rundt 30 minutter.
Avkjøles helt.
Pisk kremen godt sammen, gjerne på en maskin, og smør det ut over kaken. Pynt med godteri.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar