tirsdag den 13. maj 2014

Daim is på kondensert melk


Dette er virkelig den letteste måten å lage is på - og det blir slett ikke verre av at det er VIRKELIG lett å lage! Supert for allergikere er det også, da det ikke inneholder egg!
Helt siden vi var i konfirmasjon i slutten av april, har jeg hatt lyst på daim-is. Eller iskake.. Men det er altså ISEN jeg har hatt lyst på. Syntes bare det har vært litt "stusselig" å gå heeelt ned på butikken, bare for å kjøpe en pakke daim. For det å huske det når jeg faktisk er på butikken, det tok altså 3 uker før det skjedde!
Men ja - dette er en virkelig lett is, du trenger ikke ismaskin (selv om det går litt fortere med den), og konsistensen er bare super. Denne blir nesten litt seig i det på grunn av alt sukkeret i sjokoladen!


For en porsjon trenger du:

1 boks kondensert melk
1 ts vaniljeeskstrakt (kan sløyfes)
6 dl fløte
1 lang eller 2 kortere daim

Hakk sjokoladen fint med hjelp av en minihakket, og pisk det godt sammen med resten av ingrediensene.
Ha det i ismaskinen og la det kjøre rundt 30 minutter, eller putt den direkte i en beholder, og så ned i fryseren.

Den er ferdig og litt myk etter et par timer - og perfekt dagen etter.


2 kommentarer:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...