torsdag den 8. maj 2014

Røde boller med litt syrlig smak


Da vi feiret lillepiken i barnehagen med disse bollene, visste jeg at det var et par der ikke spiste mango, så det skulle det jo gjøres noe med. Og i og med at lillepiken gjerne ville ha rosa boller, så var det jo bare å gå i tenkeboks!
Resultatet ble disse jordbærbollene - de er ikke helt så søte som de med mango, da jordbær jo er litt mer syrlig i smaken, men om det er helt krise, så tilsett da bare en banan.
De smakte ihvertfall fortreffelig med smør på!


For 20 små boller trenger du:

150-200 g jordbær, blendet
30 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
1/2 ts salt
100 g rugmel
500 g hvetemel
50 g havregryn
Evt: 1 banan, most

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og la deigen heve i rundt 45 minutter. Og ja - den skal være veldig klissete!

Fordel 20 små "klumper" på to langpanne med to skjeer, og la dem etterheve i rundt 25 minutter, imens ovnen varmes opp.

Stekes i 10-12 minutter, til de har fått en god og fast overflate, og fått lett farge i bunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...