Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 8. maj 2014
Røde boller med litt syrlig smak
Da vi feiret lillepiken i barnehagen med disse bollene, visste jeg at det var et par der ikke spiste mango, så det skulle det jo gjøres noe med. Og i og med at lillepiken gjerne ville ha rosa boller, så var det jo bare å gå i tenkeboks!
Resultatet ble disse jordbærbollene - de er ikke helt så søte som de med mango, da jordbær jo er litt mer syrlig i smaken, men om det er helt krise, så tilsett da bare en banan.
De smakte ihvertfall fortreffelig med smør på!
For 20 små boller trenger du:
150-200 g jordbær, blendet
30 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
1/2 ts salt
100 g rugmel
500 g hvetemel
50 g havregryn
Evt: 1 banan, most
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og la deigen heve i rundt 45 minutter. Og ja - den skal være veldig klissete!
Fordel 20 små "klumper" på to langpanne med to skjeer, og la dem etterheve i rundt 25 minutter, imens ovnen varmes opp.
Stekes i 10-12 minutter, til de har fått en god og fast overflate, og fått lett farge i bunden.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar