Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 18. maj 2014
Kylling med rotfruktfat og varm spinatsalat
Denne retten er kanskje litt i varmeste laget på denne årstiden, men når det regner og står ned, så kan det være litt godt likevel. Og så vil man jo gjerne utnytte grillen!
Kyllingen blir klart best på grill, men den blir slett ikke dårlig på pannen heller. Man tar hva man har, og kikker på været!
For middag til 3-4 trenger du:
2-3 kyllingfileter
Salt
Pepper
Evt; Olje til steking
1 purre
1 søtpotet
1 løk
1 kinesisk hvitløk (eller et par fedd)
2 gulrøtter
5 poteter
Olje
Salt
Pepper
Timian
2 ss smør, i små terninger
1 ss smør til steking
50 g spinat (frossen)
Salt
Spisskummen
Litt feta (eller lignende ost)
4-5 cherrytomater, i halve
Litt pepper
Start med å tenne ovnen på 200 grader, og gå i gang med å skjære rotfruktene opp i mindre, ca like store biter. Fordel dem i et fat med litt olje, smør, timian, salt og pepper. Når ovnen er varm, stekes det i rundt 30-40 minutter, til det hele er godt og mørt, og har falt litt sammen.
Smelt smørret i en gryte, og ha spinaten oppi. Surr den til den er begynt å tine, og ha så krydderier samt feta og tomat oppi. Surres videre til tomatene har falt sammen, og fetaen har blandet seg godt inn.
Kyllingen gnis inn i salt og pepper, og stekes enten på pannen i litt olje, eller grilles. Hva nå enn passer best;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Nu bliver jeg helt sulten - det ser virkelig lækkert ud :)
SvarSlet