lørdag den 3. maj 2014

Mandelkake med gul (smør)krem


Nå vet jeg ikke helt hvorfor kremen ble som den ble, da jeg ellers gjorde det presis som oppskriften og min far fikk forklart, men det er visst noe som bare "skjer" engang iblant (igjen, ifølge min far som lager den ofte). Men smaken var riktig! Så selv om det visuelle ikke var helt på plass, så var det ikke mye å klage over. Og bunden ble perfekt! Litt krunsj på sidene, og fantastisk inni! Nesten henad kransekake;)


For en liten kake (rund form 20cm) trenger du:

2 egg
200 g sukker
200 g mandler

3 eggeplommer
100 g sukker
1 ss melk
Litt vanilje
75 g smør (i tern)

Start med å blende mandlene forholdsvis godt i en blender (men du skal altså stoppe før det blir til mandelsmør). Litt klumper, men ikke så altfor store.
Rør det lett sammen med en røreskje, og fordel det i en bakepapirkledd rund form på 20 cm.
Stekes ved 150 grader i rundt 50-60 minutter. Prøv eventuelt å stikke for å se at den er bakt, det skal ikke henge noe igjen på pinnen.
Avkjøl kaken helt.

Bland eggeplommer, sukker, melk og vanilje sammen, og ha det i en gryte. På lav varme. Og så er det bare igang med å røre. Og du skal røre HELE tiden. Ellers blirs det nemlig søt eggerøre - og det er ikke noe som anbefales. Ihvertfall ikke til kaketopping. Finn frem en flat røredims, og rør, som sagt, hele tiden. Målet er en tykk masse. Den skal være ganske tykk i det, ihvertfall tykkere enn vaniljesaus. Når du har nådd dette resultatet, skal det så avkjøles. Ned til rundt håndtemperatur, før smørret skal piskes inn. Det er ihvertfall teorien. Mitt ble for kaldt, og resultatet ser du over;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...